Returnista 6e in Deloitte Technology Fast 50

Returnista 6e in Deloitte Technology Fast 50
Robert van den Eeckhout
Door
Robert van den Eeckhout
Head of Marketing
Geplaatst op
November 4, 2022
The Returnista Post
Krijg praktische tips van eCommerce experts en kom alles te weten over de nieuwe retourwereld
Ontvang 'm ook

Returnista hoort bij de 6 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Dat werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Deloitte Technology Fast 50 in Hilversum. Returnista is de enige speler met een alles-in-één retouroplossing dat is doorgedrongen tot de Fast 50 van 2022.

3957% omzetgroei in 4 jaar tijd

In de Technology Fast 50 zet Deloitte elk jaar de 50 snelst groeiende technologiebedrijven op een rij. Met deze ranking presenteert Deloitte in een vroeg stadium de game-changers in de markt. De 50 deelnemende bedrijven zijn genomineerd op basis van het groeipercentage van de omzet over de afgelopen 4 jaar. Returnista realiseerde in die periode een omzetgroei van 3957%.

“Een plek in de Technology Fast 50 is daarmee een prachtige erkenning voor ons harde werk en de snelle groei die we de laatste jaren hebben gemaakt”, zegt Olivier Muller, medeoprichter en CEO van Returnista.

Retouren: het grootste probleem voor webwinkels

De e-commerce kent – mede dankzij de coronacrisis – een ongekende groei. Deze groei ging voor veel webwinkels echter gepaard met één groot probleem: een toename in het aantal retouren. Met name de fashionindustrie in Nederland behoort tot de top 3 in Europa met het hoogste retourpercentage.

Hier speelden de gebroeders Muller vijf jaar geleden handig op in: “Veel webwinkels richten zich op een soepel verkoopproces. Maar op het moment dat een item retour moet worden gestuurd, stokt het proces en is het vooral zowel de webwinkel als de consument een frustratie. Daar hebben wij een oplossing voor gevonden.”

Omzet behouden met een schaalbare retouroplossing

Met het complete return management platform automatiseert en optimaliseert Returnista het volledige retourproces, met als resultaat: minder retouren, meer omzet én een optimale klantbeleving. 

Quinten Muller: “Dankzij onze innovatiekracht hebben we een state-of-the-art retouroplossing dat webwinkels in staat stelt om nu én in de toekomst het maximale uit hun retourproces te halen. Zo werken we samen toe naar een wereld waarin retouren verleden tijd zijn.”

Groei in lijn met ambitie van bedrijf

De groei van de afgelopen jaren past bij de ambitie van het bedrijf. Muller: “We willen Europees koploper zijn op het gebied van retouren. Om deze ambitie waar te maken verstevigen we onze leidende positie in Nederland, en sluiten we steeds vaker klanten aan uit onder andere Duitsland, België en Denemarken.”

Tot slot wil Returnista alle deelnemers feliciteren met hun plek in deze lijst van 50 snelst groeiende bedrijven. En we willen van deze gelegenheid gebruikmaken om alle collega’s en klanten te bedanken voor de fijne samenwerking!

Meer tips om je retour te verlagen en omzet te verhogen

November 13, 2023

Hoe je vandaag nog winstgevender wordt

Lees deze post
November 7, 2023

In 5 stappen serial returners blokkeren uit je webwinkel

Lees deze post