Waarom elke webwinkel de Return Impact Index nodig heeft

Waarom elke webwinkel de Return Impact Index nodig heeft
Quinten Muller
Door
Quinten Muller
Founder
Geplaatst op
October 31, 2023
The Returnista Post
Krijg praktische tips van eCommerce experts en kom alles te weten over de nieuwe retourwereld
Ontvang 'm ook

Wat is de Return Impact Index?

de Return Impact Index analyse van je slechtst presterende producten. De index laat de 25 producten in je winkel zien die de grootste impact hebben op je retourpercentage. Door problemen met deze producten op te lossen, kun je het totale retourpercentage snel verlagen.

Waarom is dit belangrijk?

  1. Winst: Retourzendingen kosten geld. Van verwerking tot het opnieuw op voorraad nemen, elk geretourneerd product gaat ten koste van de winst. Door de ergste overtreders aan te pakken, zal je meer winst maken.
  2. Reputatie: Klanten praten. Als een product vaak wordt geretourneerd, is dat een teken dat er iets niet klopt. Misschien komt het niet overeen met de beschrijving of is er een kwaliteitsprobleem. Hier iets aan doen kan leiden tot tevreden klanten en betere recensies.
  3. Inzichten: Door te bestuderen waarom deze 25 producten worden geretourneerd, krijg je waardevolle inzichten in je productaanbod. Misschien is er een patroon? Misschien heeft een bepaalde productcategorie meer aandacht nodig? De Return Impact Index helpt je hierbij

Wat nu? Actie!

  1. Krijg toegang tot de index: Als je Returnista gebruikt, ga naar ‘insights’ en open de 'Return Impact Index'.
  2. Analyseer de lijst: Bekijk de 25 producten. Probeer patronen te vinden. Zijn er problemen met de maatvoering? Kwaliteitsproblemen? Of is er iets met de manier waarop ze online worden gepresenteerd?
  3. Verander: Breng op basis van de feedback de nodige wijzigingen aan. Dit kunnen duidelijkere productbeschrijvingen, betere afbeeldingen of zelfs productverbeteringen zijn.
  4. Monitor: Houd na het aanbrengen van wijzigingen de retourpercentages in de gaten en ga door met het analyseren van de producten die lager op de lijst staan

Via deze Impact index heeft Filling Pieces haar retour percentage met 21% laten dalen! Lees er hier meer over

Meer tips om je retour te verlagen en omzet te verhogen

November 13, 2023

Hoe je vandaag nog winstgevender wordt

Lees deze post
November 7, 2023

In 5 stappen serial returners blokkeren uit je webwinkel

Lees deze post