Onze missie

Het is Returnista’s missie om het retourproces met slimme software beter, duurzamer  en klantvriendelijker te maken. Dagelijks retourneren zo’n 10 miljoen Europeanen een product. Voor het grootste deel van deze 10 miljoen mensen is het retourproces frustrerend en een reden om de volgende keer bij een andere winkel te kopen (of zelfs helemaal niet meer online te kopen). Bij Returnista werken we iedere dag hard om die frustratie weg te nemen en om te zetten in een positieve ervaring. Dat doen we al voor meer dan 500 webwinkels in 26 landen and counting!

Quinten Muller

Co-Founder

Olivier Muller

Co-Founder

Alex Freshmann

Full stack developer

Simone Boeren

Customer Support

Derek van Grieken

Business development manager

Algirdas Sidabras

Full stack Developer

Linda Fleck

Customer Support

Jasper Vloedgraven

Sales manager

Esmée Clewits

Partnership Manager

Elvin Mahmudov

Back end Developer

Waarom doen we dit

Bij Returnista geloven we er in dat webwinkels die het retourproces optimaliseren, uiteindelijk de winnaars zullen zijn in het steeds competitiever wordende e-commerce landschap. Winnende partijen zien het retourproces niet als kostenpost, maar juist als een verkoopmoment en om data te verzamelen. Returnista geeft deze partijen de tools om de winnaar te zijn. Daarnaast zijn we gepassioneerd om met behulp van data, webwinkels te helpen duurzamer te worden. De data die we dagelijks verzamelen over waarom producten retour komen gebruiken we om bij te sturen in het verkoopproces.

Hoe doen we dit

Samen met onze partners bouwen we het retourproces uit tot een Point-of-Sale, waarmee we al grote successen boeken. Zo helpen we webwinkels om direct in het retourpoces omruilingen aan te bieden. Daarmee verhogen we het aantal herhaalaankopen tot wel 30%. Daarnaast zien we dat webwinkels die aan de slag gaan met de data die uit onze tools komen, het retourpercentage met wel 5 procentpunten kunnen laten dalen. 

Wat voor bedrijf is Returnista?

Returnista is een bedrijf gevuld met mensen met een eigen mening. We doen dingen op onze eigen manier en gaan uit van onze eigen kracht. In onze markt is er nog ontzettend veel te verbeteren en zijn we vaker dan eens verbaasd dat bepaalde processen niet goed in elkaar zitten. Er is dus altijd weer iets waar wij onze creativiteit en vastberadenheid in kwijt kunnen. Als je interesse hebt om het team van Returnista te komen versterken schroom dan niet contact op te nemen met Olivier via Linkedin

Bekend van

25 onder de 25 van 2018, Returnista.

www.sprout.nl

Bekijk het artikel

Online aankoop makkelijk retour.

www.telegraaf.nl

Bekijk het artikel

Returnista introduceert on-demand retourservice samen met Sandd.

www.emerce.nl

Bekijk het artikel

Lees artikel

Ontdek in 15 minuten hoe jouw retourproces geoptimaliseerd kan worden.