Je retourpercentage verlagen begint met de juiste inzichten vergaren

Krijg toegang tot een nieuwe wereld vol met inzichten. Begrijp waarom producten retour komen aan de hand van een industry leading data platform. Nadat je inzichten hebt vergaard kun je direct doelgericht aan de slag om je retourpercentages met vele procentpunten te verlagen. Dat is niet alleen goed voor de performance van je business, maar ook voor het milieu.

12% minder retouren dankzij inzicht in retourgedrag

Krijg inzicht in het retourgedrag

Om je retourpercentage te verlagen, is het van belang de juiste data beschikbaar te hebben. Met het dashboard van Returnista zie je tot op SKU-niveau welke producten (vaker dan gemiddeld) terugkomen en met welke reden. Zo zie je bijvoorbeeld precies welke trui vaak te groot valt, of welke broek in werkelijkheid anders is dan op de foto’s.

Optimaliseer je aanbod

Returnista gaat nog een stap verder. Door data te verzamelen over het retourgedrag van jouw klanten, krijg je inzichtelijk welke klanten jou het meest opleveren. Deze retourdata - tot op SKU-niveau - helpt je het aanbod te optimaliseren en persoonlijke suggesties te doen. Want des te beter het aanbod aansluit op de persoonlijke voorkeuren, des te minder retouren.

Bespreek de mogelijkheden

“We hebben dankzij de inzichten in onze retouren veel aandacht besteed aan onze productvideo’s, -foto’s en -beschrijvingen. Zo hebben we ons retourpercentage weten te verlagen van 47% naar 32%.”

Bas Jansen

Eigenaar, EsQualo

We helpen meer dan 1.000 organisaties

bij het verlagen van hun retouren

Verlaag ook jouw retouren

We laten je graag zien hoe ASOS, Loavies en Decathlon het aantal retouren hebben verlaagd.