Exchange Rate (omruilpercentage)

De exchange rate, ook wel het omruilpercentage genoemd, is een maatstaf voor het aantal geruilde items ten opzichte van het totaal aantal geretourneerde items in een bepaalde periode.

Een hoge exchange rate kan positief zijn, omdat het aangeeft dat klanten de voorkeur geven aan omruiling boven een terugbetaling. Maar, wanneer de exchange rate specifiek voor bepaalde producten hoog is, kan dit wijzen op problemen, zoals verkeerde maten of pasvormproblemen.

Analyseer patronen en feedback om deze problemen te identificeren en verbeteringen aan te brengen in het omruilproces.

Hoe kun je het omruilpercentage verhogen?

Om de exchange rate te verhogen, kun je verschillende maatregelen nemen. Bied klanten bijvoorbeeld de mogelijkheid om producten om te ruilen in plaats van een terugbetaling te ontvangen.

Daarnaast kan het aanbieden van betaalde retournering in combinatie met gratis ruilen de drempel verlagen en klanten zo aanmoedigen om te kiezen voor een omruiling. Zorg voor duidelijke informatie en een gebruiksvriendelijk omruilproces om het klantgemak te vergroten.

Hoe bereken je het omruilpercentage?

De exchange rate wordt berekend door het aantal succesvolle omruilingen gedurende een bepaalde periode te delen door het totaal aantal geretourneerde items in dezelfde periode.

Het resultaat wordt vaak uitgedrukt als een percentage, waarbij een hogere exchange rate aangeeft dat meer klanten ervoor kiezen om hun producten om te ruilen in plaats van terugbetaling aan te vragen.

Ook omzet behouden en retouren verlagen?

Wij vertellen je graag meer over onze alles-in-één retouroplossing. Geheel gratis en vrijblijvend.