E-commerce platform

Een E-commerce platform is software die wordt gebruikt door online retailers om hun online verkoopactiviteiten te beheren. Het biedt functies zoals productbeheer, orderbeheer, retourbeheer, betalingsverwerking en klantrelatiebeheer.

Hoeveel kost een E-commerce site?

De kosten voor het runnen van een E-commerce site variëren hangt van verschillende factoren af, zoals de grootte en complexiteit van de site, het aantal bezoekers en de marketingkosten.

Kleine tot middelgrote sites kosten enkele honderden tot enkele duizenden euro's per maand, terwijl grotere en complexere sites al gauw duizenden tot tienduizenden euro's per maand kunnen kosten.

Naast de kosten voor het opzetten en onderhouden van een E-commerce site, zijn er extra kosten voor marketing en reclame, het aantrekken van klanten en het behouden van klanten door middel van klantenservice en retentie programma's.

Het is daarom belangrijk om bij het opzetten van een E-commerce site rekening te houden met de verschillende kosten en een budget op te stellen dat rekening houdt met zowel de korte als de lange termijn kosten van het runnen van de site.

Welk E-commerce platform voor een webshop?

Er zijn verschillende platforms beschikbaar voor het starten van een webshop, zoals Shopify, Magento, WooCommerce en BigCommerce. Welk platform het beste is, hangt af van de specifieke behoeften van de webshop.

Zo is Shopify geschikt voor beginnende webshop eigenaren vanwege de gebruiksvriendelijke interface, maar bestaat er ook Shopify Plus voor grote bedrijven met geavanceerde functies, beveiliging en ondersteuning.

Magento is een krachtig en aanpasbaar platform waar technische kennis voor vereist is.

BigCommerce is vooral populair in de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

WooCommerce is wereldwijd beschikbaar en heeft een grote aanwezigheid in Europa en de Verenigde Staten, maar is ook populair in andere regio's zoals Azië en Latijns-Amerika.

Het is belangrijk om de functies en kosten van elk platform te vergelijken om te bepalen welk platform het beste past bij de behoeften en binnen het budget van de webshop.

Ook omzet behouden en retouren verlagen?

Wij vertellen je graag meer over onze alles-in-één retouroplossing. Geheel gratis en vrijblijvend.