Herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is het recht van je klant om een online aankoop binnen 14 dagen, of langer als je dit belooft in je retourvoorwaarden, ongedaan te maken en het product terug te sturen, zonder daarvoor enige retourreden nodig te hebben.

Is herroepingsrecht verplicht?

Het herroepingsrecht is een verplichting voor online winkels. Het betekent dat klanten een bedenktermijn van minimaal 14 dagen hebben om hun online aankoop te kunnen annuleren.

Als webshopbeheerder moet je de klant volledig terugbetalen bij ontvangst van het product, als dit binnen 14 dagen na aanmelden door de klant is opgestuurd, of gedeeltelijk als er waardevermindering heeft plaatsgevonden.

Wat valt niet onder herroepingsrecht?

Bepaalde producten vallen buiten het herroepingsrecht, zoals dagverse producten of hygiëneproducten nadat ze zijn gebruikt, maar ook maatwerk producten. Denk aan bloemen, fruit, gedragen ondergoed en maatpakken.

Het is belangrijk om je klanten hierover te informeren bij hun aankoop en dit ook duidelijk in je retourvoorwaarden op te nemen om zo onduidelijkheid en ontevredenheid te voorkomen.

Ook omzet behouden en retouren verlagen?

Wij vertellen je graag meer over onze alles-in-één retouroplossing. Geheel gratis en vrijblijvend.