Perfect Order Rate

De perfect order rate is een metric die de efficiëntie en nauwkeurigheid van het orderafhandelingsproces meet. Het is het percentage bestellingen dat op tijd, compleet, onbeschadigd en met accurate documentatie wordt geleverd en daarmee vaak ook naar tevredenheid van je klant.

De perfect order rate is ontstaan vanuit supply chain management en wordt gebruikt om te meten hoe goed orders worden afgehandeld. Door dit percentage zo hoog mogelijk te maken zorg je ervoor dat klanten tevreden zijn en retouren worden geminimaliseerd.

Hoe bereken je de perfect order rate?

De perfect order rate wordt berekend door het aantal volledig geslaagde bestellingen te delen door het totale aantal bestellingen, en vervolgens te vermenigvuldigen met 100 om op een percentage uit te komen.

Wat is het verschil tussen perfect order rate en no fault found rate?

De perfect order rate kijkt naar het orderafhandelingsproces en wordt daardoor vooraan in de supply keten afgemeten, terwijl de no fault found rate kijkt naar de retouren en daarmee relevant is voor retourlogistiek en retourbeleid, maar niet zozeer voor het bestel- of orderafhandelingsproces.

Ook omzet behouden en retouren verlagen?

Wij vertellen je graag meer over onze alles-in-één retouroplossing. Geheel gratis en vrijblijvend.